Университетът по хранителни технологии в Пловдив възстановява присъствените занятия на студентите

...
Университетът по хранителни технологии в Пловдив възстановява присъствените занятия на студентите
Коментари Харесай

Университетът по хранителни тихнологии в Пловдив връща студентите си присъствено

Университетът по хранителни технологии  в Пловдив възвръща присъствените занятия на студентите си без наложително съществуване на сертифициращ документ в осъществяване на заповедта на Министъра на опазването на здравето, оповестиха от висшето образователно заведение.

От 28 февруари първи в образователните зали се връщат студентите от 4-ти курс поради спецификата на тяхното образование - 10-седмичен учебен срок и иден преддипломен стаж, уточни заместник-ректорът по образователна активност доцент Христо Спасов.

На тях ще бъдат обезпечени 60 % присъствени занятия – лекции и извършения. Считаме, че студентите в последния курс на бакалавърската степен имат в най-голяма степен потребност от присъствените занятия, разяснява той.

В взаимозависимост от развиването на епидемиологичната конюнктура поетапно присъствено ще започват образованието и на студентите от останалите курсове . На този стадий управлението на университета планува след 20 март да се върнат 3-ти курс , а при започване на април – и от останалите два курса.

Ще се съблюдава наложителното условие за носене на защитна маска от студентите и преподавателите , както и постоянно проветряване на всеки час и стерилизация на пространствата .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР